D. (Dominique) Prins-Ciccoli

Beeldhouwer Dominique Prins-Ciccoli is in 1963 geboren in Frankrijk. Zij woont en werkt in Nederland.

Achtergrond Dominique Prins-Ciccoli

Dominique Prins-Ciccoli is autodidact en was daarnaast altijd al vanaf jonge leeftijd met kunst bezig. Nadat zij zich al enige tijd in Nederland had gevestigd, ontdekte zij in het jaar 2000 haar passie voor beeldhouwen en werken met brons. Bovendien ontwikkelde Dominique in korte tijd haar geheel eigen stijl van surrealisme.

De vrouw als onderwerp

De inspiratie voor haar beelden in brons is “de vrouw”. De vrouw is de onuitputtelijke bron van veel symbolen. Dominique Prins-Ciccoli werkt graag met symboliek in haar bronzen beelden. Zij maakt daarbij gebruik van zuivere eenvoud en overdrijving. Bevroren beweging, pure vormen met een knipoog, waarbij haar werk zowel fijn als krachtig is. Dominique zoekt de grenzen van het esthetische op, zonder afbreuk te doen aan harmonie en elegantie in haar beeldhouwkunst.

Beperkte oplage

De beelden worden in een oplage van maximaal 4 of 8 gemaakt en zijn in drie verschillende kleuren leverbaar, namelijk zwart, rood en groen. Nadat het laatste bronzen beeld van een oplage is gemaakt, wordt de mal van het desbetreffende beeld niet meer gebruikt en vernietigd. Hierdoor wordt de exclusiviteit van het product door Dominique Prins-Ciccoli wereldwijd gewaarborgd. 

Waardering voor haar werk

Dominique Prins-Ciccoli is winnaar van de 1ste prijs van de “Concours de Sculpture de la ville du Lavandou 2010” in Frankrijk. Daarnaast won zij in 2011 de 1ste prijs op de “Nationale Kunstdagen” in Amsterdam.